vrijdag 16 januari 2009

Kaag en Braassem, dienstverlening op orde!

In een recent artikel op de "AD Website" een verhaal over harmonisatie van de verenigingssubsidies. Volgens verantwoordelijk PvdA wethouder Floris Schoonderwoerd worden de subsidies aan de diverse verenigingen pas in 2011 gelijkgesteld.

In hetzelfde artikel wordt de inschatting gemaakt dat momenteel de subsidie regelingen in voormalig Alkemade flink royaler zijn dan in voormalig Jacobswoude. Dit zou best wel eens kunnen kloppen als je het aantal (geplande) kunstgrasvelden van sportverenigingen in beide voormalige gemeenten met elkaar vergelijkt. Alkemade 4 - Jacobswoude 0, dat zijn nog eens uitslagen.

Jammer dat er geen koppeling gemaakt wordt met de inkomsten kant van de gemeente. Daar heeft inmiddels al wel een harmonisatie plaatsgevonden qua leges en belastingen. Dit betekend dus dat een eventuele royalere subsidieregeling voor verenigingen in voormalig Alkemade wordt gesubsidieerd door de inwoners van voormalig Jacobswoude. De verkiezingen zijn nog ruim vijf jaar weg zal er wel gedacht zijn.

Gelukkig is er ook goed nieuws over de nieuwe gemeente Kaag en Braassem. De afgelopen periode konden de inwoners van beide kanten van de plas voor het eerst sinds jaren over het ijs nader tot elkaar komen. Hulde aan de nieuwe burgemeester Eenhoorn voor deze prachtige prestatie. Minder onder de indruk is dit weblog van de uitspraak van dezelfde burgemeester van Kaag en Braassem dat de dienstverlening aan de burger nu al op orde is. Klikt u maar eens op de onderstaande link:

kaagenbraassem.nl

Waarschijnlijk is Kaag en Braassem als nieuwste gemeente van Nederland gelijk ook de laatste gemeente van dit land waar het intikken van "www" voor de domeinnaam nog noodzakelijk is. Hopelijk is dit de enige vorm van dienstverlening welke nog niet op orde is en hopelijk wordt dit snel verholpen. Dit weblog houdt voor u in de gaten wanneer dit is gebeurd.

Voor de goede orde, de juiste link naar de gemeetelijke website is dus:

www.kaagenbraassem.nl

Wellicht kunnen we binnenkort een collegeprogramma verwachten dat alle critici de mond snoert. In elk geval is het te hopen dat de lokale politici net zo zichtbaar zijn in de kernen tijdens het toelichten van dit programma als tijdens de afgelopen verkiezingstijd.

Dit weblog gaat het voor U volgen.....

Geen opmerkingen: