maandag 25 augustus 2008

Een nieuw huis voor Kaag en Braassem

De spreekwoordelijke kogel is door de kerk. De nieuwe (tijdelijke)locatie van het gemeentehuis wordt in en rond het oude gemeente huis van Alkemade te roelofarendsveen.

In de laaste bezwaarzaak van een omwoonende heeft de rechter onvoldoende aanknopingspunten gezien om de bouw van de noodgebouwen niet te laten beginnen.

Verrassend genoeg was er relatief weinig "stammenstrijd" tussen vertegenwoordigers van Alkemade en Jacobswoude, terwijl had alternatief (Rijnsaterwoude)volgens "onafhankelijk" onderzoek min of meer gelijkwaardig en wellicht zelfs ietsje goedkoper was. Wellicht hoopten de ervaren bestuurders uit Jacobswoude dat de rechter zou helpen de tijdelijke huisvesting naar Rijnsaterwoude te halen.

Inmiddels lijken de messen daadwerkelijk te worden geslepen bij de discussie over besluitvorming (natuurlijk na de verkiezingen) m.b.t. de definitieve huisvesting van het Kaag en Braassem gemeentehuis. Ben Beukenhold (Jacobswoude / Woubrugge) van "Samen voor Kaag en Braassem" speculeert op Leimuiden als definitieve plek voor het nieuwe gemeentehuis:

Benieuwd wat zijn "Samen voor Kaag en Braassem" collega's uit Alkemade van dit idee vinden. Uw ook?

Geen opmerkingen: