vrijdag 21 november 2008

Uitslag gemeente raadsverkiezingen 2008

De uitslag van de verkiezingen voor de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Kaag en Braassem:

Samen voor Kaag en Braassem de grootste, 7 zetels.
CDA ook 7.
VVD 4.
PvdA 3.

Normaal gesproken zullen de 2 grootste het college gaan vormen. Gebeurt dit niet dan wordt de partij die wel in het college stapt met een of twee verliezers hoogstwaarschijnlijk de volgende keer afgestraft.

Gelet op het feit dat nog niet alles is geregeld bij het vormen van de nieuwe gemeente organisatie, maar ook door een aantal lastige dossiers die veelal al jaren vooruit zijn geschoven, lijken zowieso de college partijen van 2009 de grote kanshebbers om de verliezers van de volgende verkiezingen te worden.

Wellicht kiest Samen voor Kaag en Braassem voor de Joop den Uijl strategie: Inzetten op 2 van de 3 wethouders en ook nog qua inhoud dominant t.o.v. partner het CDA. Men kan dan of veel van de stokpaardjes realisen of wel succesvol oppositie voeren tegen bijvoorbeeld een krappe CDA - VVD meerderheid.

Op basis van het verleden lijkt het voor de Samen voor Kaag en Braassem mensen uit Jacobswoude wat makkelijker om concessie te doen aan het CDA dan voor de K & B ers uit Alkemade.

Dit zouden wel eens de lastigste college onderhandelingen ooit kunnen worden voor beide kanten van de braassem. Of is een en ander al lang in de gemeentelijke achterkamertjes geregeld?

Het valt in elk geval te hopen dat alle partijen ook na de verkiezingen net zo hun best blijven doen om hun kiezers te informeren over hun standpunten als de afgelopen periode.

Dit weblog blijft het voor u volgen.

Dit medium steunt o.a. Artsen Zonder Grenzen

Geen opmerkingen: